Ingredienser:

  • 600 g grytbitar av lamm (t.ex. bog eller stek)

  • 2 msk olivolja

  • 1 gul lök, hackad

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 2 morötter, skivade

  • 1 palsternacka (eller potatis), tärnad

  • 1 burk krossade tomater (400 g)

  • 2 msk tomatpuré

  • 2 dl vatten eller köttbuljong

  • 1 tsk torkad timjan

  • 1 tsk rosmarin

  • Salt och peppar efter smak

  • 1 lagerblad

(Valfritt: 1 dl rött vin för extra mustighet)

Enkel lammgryta

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en gryta och bryn lammköttet tills det får fin färg.

  2. Tillsätt lök och vitlök, fräs i ett par minuter.

  3. Rör ner tomatpuré, krossade tomater, vatten/buljong, morötter, palsternacka, kryddor och ev. vin.

  4. Lägg i lagerbladet och låt allt småkoka under lock i ca 1,5–2 timmar, tills köttet är riktigt mört. Rör då och då.

  5. Smaka av med salt och peppar. Ta bort lagerbladet innan servering.

Privacy policy

OK
unsplash